FAQ

Opruimen, moet ik dat niet gewoon zelf kunnen?

Jij kán zelf opruimen. Het is waarschijnlijk gewoon te veel geworden, door verschillende redenen. Je hebt al veel geprobeerd maar het blijft voelen als te veel en niet opgeruimd. Je weet misschien niet meer waar en hoe je moet beginnen.

Je weet en voelt, je wil het nu echt anders. En je gunt jezelf hier hulp bij.

Want waarom alles alleen doen en misschien wel dat gevoel houden van doormodderen houden als er ook mensen zijn die je hier met veel plezier mee kunnen helpen? Zoals ik inderdaad. Dit is mijn werk, ik doe dat met heel veel plezier en je bent niet de enige die zichzelf hier hulp bij gunt. Je hoeft het niet alleen te doen.

Wie is Marie Kondo en wat houdt de KonMari methode in?

Marie Kondo is opruimingsexpert, moeder en oprichtster van KonMari Media Inc. Daar naast is zij auteur van de wereldwijde bestsellers Opgeruimd!, Spark Joy en Opgeruimd! op het werk.

Marie Kondo is wereldwijd bekend van haar Netflix-shows Tidying up with Marie Kondo en Sparking Joy with Marie Kondo.

De KonMari-methode van Marie Kondo is een eenvoudige en zeer effectieve opruimmethode, die ervoor zorgt dat je nooit meer terugvalt in rommel.

De KonMari-methode™ stimuleert het opruimen per categorie – niet per kamer – en houdt daarbij een vaste volgode van categorieen aan. Het maakt gebruik van een uniek selectiecriterium – kiezen wat vreugde opwekt! Je weet wel ‘does it spark joy?’ Deze vraag is simpel en krachtig tegelijk.

Mensen over de hele wereld voelen zich aangetrokken tot deze methode en filosofie. Niet alleen vanwege de effectiviteit ervan, maar ook omdat deze methode veel belang hecht aan mindful zijn, dankbaarheid, naar binnen keren en gericht zijn op je mooiste toekomst.

Waarom de namen Zon, Joy, Maan en Sterren?

De pakketten heten Zon, Joy, Maan en Sterren.

Ik had eerst namen als Kickstart en High Potentoial maar eigenlijk past dat helemaal niet bij mij. Ik heb de pakketten een naam gegeven die ik erbij vind passen en die bij mij passen. Ik houd van de zon, de sterren en alle fases van de maan.

Pakket Zon: dit pakket geeft jouw opruimproces een kickstart (hier vind ik ‘m wel passen ;-)).  Het krachtige licht gaat weer schijnen en je kan zelf verder.

Pakket Joy: Does it spark joy? dé vraag van Marie Kondo. Hoe simpel het ook klinkt, deze vraag is zo krachtig. Door hier steeds naar terug te gaan, gaat jouw omgeving kloppen met wie jij echt bent, wie jij wil zijn en waar jij blij en gelukkig van wordt.

Pakket Maan: in dit extra pakket komen naast jouw spullen en de ruimtes in jouw huis, ook de niet tastbare ‘dingen’aan bod. Dingen die je niet ziet, maar wel als te veel kunnen voelen en kunnen zorgen voor chaos en stress en je belemmeren. Je kan hierbij denken aan mail, agenda, taken, notities, to-do’s, en zelfs doelen en plannen. Zo compleet als de maan is, met al haar fases, zo compleet is ook dit pakket.

Pakket Sterren: uit alles wat ik aanbied en kan, kunnen we ook een pakket op maat maken. In overleg kiezen we de sterren (elementen) die jij, jouw bedrijf of jouw medewerkers nodig hebben en maat ik een aanbod op maat.

Wat betekent Holisme voor Sara?

Ik werk niet alleen volgens de KonMari methode. Ik pas een optimale mix toe van verschillende methodes en technieken, mijn kwaliteiten, werkervaring en opleidingen.

Ik kijk verder dan opruimen voor het oog. Ik kijk naar wat dankbaar losgelaten mag worden en wat juist vastgehouden dient te worden. Ik kijk naar belemmeringen en blokkades die jouw opgeruimde leven in de weg staan en hoe je deze kan doorbreken.

Door mijn holistische visie op opruimen, is jouw uiteindelijke resultaat meer dan je boeken op regenboogvolgorde en je kleding gefilefold -wat ook heel fijn kan zijn-.  Het resultaat voor jou is een omgeving -thuis en online- die bijdraagt aan jouw mooiste leven en klopt met wie jij echt bent.

Staat je vraag er niet tussen? Neem contact met mij op! Ik help je graag verder.