Systemische sessies
€ 167,00

Deze sessies bestaan uit in totaal 2,5 uur systemische begeleiding, coaching en een individuele opstelling. Het geeft je inzicht en verheldering over jouw vraag, verlangen, -belemmerende-patronen en dynamieken.

Wat is Systemisch werk?

Systemisch werken berust op het idee dat we allemaal deel uitmaken van groepen, oftewel systemen, en dat binnen al die systemen (onbewuste) patronen en dynamieken bepalen hoe individuen zich bewegen. Die systemen zijn er als vanzelf, het eerste systeem al simpelweg doordat je geboren bent: je familie. Een klas, een sportclub, een team in een organisatie, een streek, een land, de samenleving: het zijn allemaal systemen in zichzelf.

Vaak wanneer er een probleem ontstaat, op persoonlijk vlak, op de werkvloer of binnen de familie, dan zoomen we in. Op de details van de situatie, op het individu. Systemisch werken  zoomt uit naar het geheel en kijkt eerst naar het waarom van het vraagstuk. Welke onbewuste patronen hebben geleid tot de situatie? Door oordeelloos en intentieloos te kijken naar het hele systeem helpt een systemisch begeleider een vraagsteller(s) onderzoeken waar ruimte is voor een geheel nieuwe aanpak van de situatie.

Bron: Bert Hellinger Instituut

Systemische sessies

Wanneer je vaak tegen hetzelfde aanloopt in je leven, wanneer je bepaalde patronen maar niet kan veranderen, bepaalde dynamieken niet kan plaatsen of wanneer je voelt dat een diep verlangen of terugkerend thema nu de aandacht mag krijgen, is systemisch werk een krachtig en helder middel voor nieuw inzicht. Vanuit dat nieuwe inzicht ontstaat vaak ruimte voor verandering.

De systemische sessies bestaat uit een telefonische intake met Sara waarna je per mail een vragenlijst ontvangt, ter voorbereiding op jouw individuele opstelling.

De individuele opstelling is een opstelling met houten poppetjes en maakt onbewuste belemmeringen, dynamieken en patronen zichtbaar. Deze sessie duurt ongeveer 1,5 uur,  jouw vraag staat centraal en krijgt de verdiende aandacht.

Een maand na de opstelling, volgt een sessie van ongeveer 1 uur waarin we terug- én vooruitblikken met dat wat er tijdens jouw opstelling zichtbaar werd.

Sara-Gabriella-Over-Mij
Systemisch begeleider

In 2023 startte ik met de SKB, VVH, NOBCO PE, KTNO (NVST), VVET en NBVH geaccrediteerde basisopleiding Systemisch Werk aan de Academie voor Systemisch Werk in Zutphen. In maart 2024 sloot ik deze leerzame en diepgaande opleiding af door het examen te behalen.

Middels intervisie met vakgenoten, het als representant bijwonen van opstellingen en het begeleiden van opstellingen blijf ik me ontwikkelen als systemisch begeleider en coach.

Jouw resultaat

Systemisch werk is een krachtige en effectieve manier om het onderbewuste zichtbaar te maken. Het geeft inzicht in jouw dynamieken en patronen. Het resultaat kan een onverwacht inzicht of nieuw perspectief zijn. Het resultaat van een opstelling is niet standaard een oplossing of antwoord op jouw vraag maar is altijd precies wat er op dat moment voor jou zichtbaar mag worden. Bewust is er gekozen om een maand na jouw individuele opstelling een afrondende sessie in te plannen, zodat inzichten en perspectieven de tijd hebben om te landen. Tijdens deze sessie kijken we vanuit de nieuwe blik terug en vooruit.